Afspraak maken? Lees eerst dit !

De cyberbrievenbus is dagelijks flink gevuld met vele e-mails met vragen van allerlei aard , om deze email allemaal persoonlijk te beantwoorden is  zeer tijdrovend , vandaar even deze algemene woorden.

Ben je van plan een afspraak te maken lees het volgende dan zorgvuldig voor dat je vragen gaat mailen waarvan je de antwoorden waarschijnlijk hieronder kunt vinden:

Na in vele tattooshops en op tattoo conventies in binnen en buitenland te hebben doorgebracht is Rob Deut tot de conclusie gekomen dat voor hem het “creatief” bezig zijn , zonder de koffiedrinkers , telefoontjes, passerend publiek en  mensen die zich vervelen, de manier is waarop hij op hij het best functioneert.

Om deze redenen is “Independent Vision ” of ook wel “SevenSeas Tattautoko” , geen commerciële inloopstudio maar een privé tattoostudio/atelier waar iedere cliënt de volledige 100% aandacht krijgt, en waar men zonder afspraak  niet  binnenkomt.

Om deze redenen gaat het hele tattoo proces van begin tot eind uitsluitend op afspraak.

Langskomen zonder afspraak resulteert altijd in teleurstelling, want om alle aandacht aan de op dat moment aanwezige clientèle te besteden staan de telefoons uit en zit de deur op dicht , dus om teleurstelling na een misschien lange reis te voorkomen  maak een afspraak .

Dit gaat alleen per e-mail,adres:  independentinker@hotmail.com

“We think before we ink”

Nadat er een afspraak is gemaakt er op twee manieren te werk gegaan, ‘freehand’ of ‘custom’ ,in beide gevallen wordt er eerst aan de hand van een persoonlijk gesprek met de cliënt zijn/haar hele verhaal vertaald in de Polynesian of Oriental beeldtaal, en dit op het gewenste lichaamsdeel geschetst.

Daarbij rekening houdend met de anatomie en flow van het lichaam wat cruciaal is voor een goed uitziend eindresultaat.

Bij het ‘freehand’ volgt na het tekenen en goedkeuring van het design op de huid meteen de tattoo sessie , of dit mogelijk is ligt wel een beetje aan de stijl van de tattoo, symmetrie ,enz.

Of  ‘custom’, dat is waar de meeste voor kiezen , een tekenconsult , waarbij ook het hele verhaal op de huid wordt geschetst, maar daar wordt dan een afdruk van gemaakt en zal later tot een strak design worden uitgewerkt , de cliënt komt in dit geval dan op een later afgesproken datum terug waarna hij/zij getatoeëerd zal worden. Afhankelijk van de grootte gaat dit in een of meerdere sessies.

Recentelijk zijn er veel aanvragen iets te coveren , is het oud en vaag is het waarschijnlijk nog wel mogelijk. Bij veel groter en vaak donkerder gekleurde tattoos gaat coveren moeilijk en je zal moeten kiezen voor de Marquesan style waar veel zwarte vlakken in verwerkt kunnen worden maar zelfs daarbij zijn de mogelijkheden beperkt. Stuur daarom altijd een foto mee in je e-mail als je iets gecoverd wil hebben .

Er zijn echter ook projecten waar helemaal niet aan begonnen wordt bijvoorbeeld tattoos gezet door andere tatoeëerders opknappen , afwerken , inkleuren  o.i.d.

Alsmede tattoos in het verleden gezet een stukje uitbreiden of toch maar de binnenkant van je biceps doen , gaat in verband met de verandering van style niet altijd lukken. Ben je dit van plan stuur dan een foto van de bestaande tattoo en markeer met stift het gedeelte tot waar je de tattoo uitgebreid wil hebben en we bekijken de mogelijkheden.  Bedenk dus bij het zetten van een nieuwe tattoo eerst hoe groot je tattoo zal worden vanaf de eerste afspraak er af en toe een stukje aanbreien ziet er niet uit, en wordt om deze redenen dan ook niet meer gedaan.

Als je last hebt van een huid aandoening of suikerziekte , is het zetten van een tattoo geen goed plan laat in je e-mail weten of dit het geval is dan bekijken we de mogelijkheden, check in ieder geval eerst je huisarts.

Alle tatoeages die hier de toko verlaten hebben een speciale betekenis, afgestemd op het verhaal van de drager van deze tattoo, luister tijdens de tekensessie daarom goed naar wat er wordt verteld, je krijgt ook de schets mee naar huis met de betekenissen van waar je tattoo voor staat zodat je op een later tijdstip nog eens kunt kijken wat nou wat betekent.

Rob heeft na jarenlange studie en vele reizen naar de plekken vanwaar de tattoo zijn oorsprong heeft veel  kennis van de betekenissen van de tattoos en bijbehorende symbolen verkregen.  Onder andere van de Ethnic , Oceanic , Polynesian en Oriental  styles .

Of wij deze betekenissen aan de hand van voorbeeldjes of hoe dan ook per e-mail kunnen toelichten, of schetsen van tattoos kunnen laten zien, en/of informatie over in welk boek je misschien wat zou kunnen vinden kunnen?  …  helaas dit doen wij niet.

Het maken van een afspraak gaat alleen per e-mail, vermeldt  in de mail je wensen, zoals de style b.v Marquesan, Samoan, Hawaiian, T ongan, Philippino, Tahiti, Maori, Melanesian, Micronesian of Oriental .

Tevens de grote en de plek waar de tattoo zal komen en wat de tattoo voor je zou moeten betekenen. Het makkelijkste is met een stift de contouren op het lichaamsdeel te schetsen en dit te mailen.

Vergeet ook je telefoon nummer niet zodat je gebeld kunt worden, houd hierbij rekening met een wachttijd van enige weken , het ligt een beetje aan de drukte.

P.S diegene die al aangemeld waren en nooit een nieuwsbrief hebben ontvangen , er was een probleem met de nieuwsbrief server, waar wij niets vanaf wisten , vanaf heden werkt de nieuwsbrief weer naar behoren.

Met regelmaat zijn er ook Polynesian tattoo experts of tattoo-artists te gast die gespecialiseerd zijn in een bepaalde style,in dit geval wordt er een nieuwsbrief verstuurd.

Reageer dan snel! want er is meestal beperkt plek!

Nog even het volgende ,ieder lichaam is anders ,evenals iedere tattoo er wordt dus via de e-mail niet over prijsindicaties gecorrespondeerd, ook niet ongeveer, een prijs kan pas worden gegeven als het ontwerp is besproken en op de huid is geschetst.

“don’t call us we call you”

Als je gebeld bent voor een eerste afspraak,” vergeet dus niet je telefoon nummer te vermelden”, en als  er een datum/tijd is afgesproken dat je langs kunt komen houd er dan rekening mee dat je dan een aanbetaling moet doen , a contant graag , pinnen gaat bij ons niet , doe dat dus vooraf geen aanbetaling betekent geen afspraak.

Je kunt tijdens een consult maximaal 1 persoon meebrengen die kan dan ter plekke blijven wachten, meerdere personen werkt vaak storend, kom dus niet met je vriendenkring langs en laat de kinderen thuis, dit alles om geconcentreerd te kunnen werken.  Je tattoo staat er tenslotte voor de rest van je leven op .

Houd tevens rekening met een wachttijd en eindeloos heen en weer mailen waarom wij ergens niet aan willen beginnen , sorry daar hebben wij geen tijd voor.

Ben je geinteresseerd in een “Sak yant” de Thai magical tattoo , daarvoor maak ik qua wachttijd een uitzondering omdat een deel van de opbrengst van deze tattoos besteed wordt aan een goed doel …. Deut heeft een kleine decennia in Azië  gewoond en gewerkt en ook deze vorm van tatoeëren is uitgebreid bestudeerd en de betekenissen en “do’s en don’ts” van de “yant” zijn bij ons bekend, is het niet uit het hoofd dan wel aan de hand van de vele boeken over deze speciale tattoos.

De Polynenesian geinspireerde tattoos en “sak yant” zijn onze specialiteit, echter voor  Oriental geïnspireerde tattoos ,ben je ook welkom, hierover is ook veel documentatie en kennis aanwezig.

Hopelijk geeft bovenstaand schrijven voldoende info over de gang van zaken over de werkwijze en mogelijkheden op dit moment, thanx for your understanding.

“last but not least”

De gezondheid van de clientèle staat voorop, iedere klant krijgt dus vanzelfsprekend nieuwe naalden, er wordt gewerkt met de nieuwste apparatuur op het gebied van sterilisatie en desinfectie  en de studio is goedgekeurd en voorzien van een geldige door de G.G.D uitgegeven vergunning t.b.v. het zetten van tattoos.

Have a nice day, met vriendelijke groet

Rob Deut

Sevenseastatau studio